1/11/12

Εάν δεν υπάρχει η Κύπρος, τότε τι δουλειά έχετε στη χώρα μας;


Επικρίσεις Σιενέρ Ελτζιήλ κατά των δηλώσεων Ερντογάν

ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ, 1.11.2012

Η συντεχνία Τ/κων δασκάλων (KTÖS) αντέδρασε στη δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Γερμανία, δήλωσε ότι «δεν υφίσταται χώρα που να την λένε Κύπρος».

Ο γ.γ. της KTÖS, Σιενέρ Ελτζιήλ, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής: «Ο κύριος Ρετζιέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεχνά τις διεθνείς συμφωνίες που φέρουν την υπογραφή της Τουρκικής Δημοκρατίας και τις ευθύνες της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη δήλωσή του αυτή εκφράζει τις πραγματικές τους απόψεις σ’ ότι αφορά την Κύπρο».

Στη συνέχεια αναφέρει τα πιο κάτω: «Εάν δεν υπάρχει η Κύπρος, τότε τι δουλειά έχετε στη χώρα μας; Γιατί μεταφέρετε πληθυσμό σε μια χώρα που δεν υφίσταται και συνεχίζετε να διχοτομείτε το νησί μας; Γιατί συμμετέχετε σε επίσημους αθλητικούς  αγώνες με αθλητικές ομάδες μιας χώρας που δεν υφίσταται; Γιατί δίνετε πεσκέσι στους πολίτες σας τα εδάφη και τις περιουσίες μιας χώρας που δεν υφίσταται; Γιατί μπορείτε να λέτε στους πολίτες μιας χώρας που δεν υφίσταται ότι είναι ‘τρόφιμοι’;». Ο Ελτζιήλ αφού τόνισε ότι η φιλία και η ειρήνη σε μια χώρα μπορεί να μετρηθεί με τη φιλία των ανθρώπων που διαμένουν στη χώρα αυτή, συμπλήρωσε τα εξής: «Με το να υποκινείτε τον πόλεμο και να υποτιμάτε τους Κύπριους, δεν μπορείτε να επιφέρετε ειρήνη».    


 

2 σχόλια:

  1. Μπράβο, πολύ ωραία λόγια. Ελπίζω να μεγαλώσει ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων που έχουν τα ίδια αισθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή