21/9/12

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ - KIBRIS, YUNANİSTAN, TÜRKİYE BARIŞ DERNEKLERİNDEN ORTAK KARAR - 21.9.2012



ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ψήφισμα για αποχώρηση των Βάσεων από την Κύπρο

Το πλήθος των φιλειρηνιστών από τα κινήματα Ειρήνης της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας που συγκεντρώθηκαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου εδώ, έξω από τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, διατρανώνουν την απαίτηση τους για άμεσο τερματισμό της παρουσίας των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Οι κατά συρροή παραβιάσεις από τη Βρετανία της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και η κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών και ο ακρωτηριασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του κυπριακού κράτους επιβάλλουν την άμεση αποχώρηση των βάσεων. Το κατάλοιπο της αποικιοκρατίας που αποτελεί, μετά την εισβολή και κατοχή, μια δεύτερη ανοιχτή πληγή στο κορμί της Κύπρου και συνιστά αναχρονισμό που προκαλεί σε κάθε στιγμή τον πατριωτισμό του κυπριακού λαού, πρέπει να σταματήσει.

Η μετατροπή των βάσεων σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ύπαρξη και η χρήση τους αποδείχτηκε εγκληματική για τους λαούς της περιοχής, αφού από αυτές τις βάσεις εξορμούν οι ιμπεριαλιστές για να σκορπίσουν το θάνατο στη γειτονιά μας. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για την πάταξη δήθεν της τρομοκρατίας, για την εξασφάλιση δήθεν της ασφάλειας και της ειρήνης στον πλανήτη, δεν έχουν άλλα αίτια από την προσπάθεια του ίδιου του συστήματος να αντιμετωπίσει την οικονομική του κρίση, από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη, επεκτατισμό, διεκδίκηση εδαφών, έλεγχο αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και την προσπάθειά του να ισοπεδώσει στο πέρασμά του ότι αντιστέκεται στη λυσσαλέα επίθεσή του.

Το διεθνές οργανωμένο φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής μας, στηρίζει την απαίτηση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης να φύγουν οι βάσεις από την Κύπρο και να μην έχει η Κύπρος καμία συμμετοχή, έμμεση ή άμεση στα ιμπεριαλιστικά Νατοϊκά σχέδια. 
 
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ,
Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


KIBRIS, YUNANİSTAN, TÜRKİYE BARIŞ DERNEKLERİNDEN ORTAK KARAR

Üsler Kıbrıs’tan gitmelidir

Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan’dan çok sayıda barış yanlısı bugün, 21 Eylül günü burada, Britanya Yüksek Komiserliği önünde toplandılar ve Kıbrıs’taki Britanya üslerinin varlığına derhal son verilmesi yönündeki taleplerini güçlü bir şekilde dile getirdiler.

Kıbrıs Cumhuriyeti Kuruluş Anlaşması’nın Britanya tarafından defalarca ihlal edilmesi, Kıbrıs yurttaşlarının temel haklarının bariz bir şekilde çiğnenmesi, Kıbrıs devletinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini yaralayan üslerin adadan derhal ayrılmasını gerektirmektedir. Sömürgeciliğin kalıntısı olan ve sürekli olarak Kıbrıs halkının yurtseverliğini tahrik eden bir çağdışlığı teşkil eden üsler, istila ve işgalden sonra Kıbrıs’ın bedeninde ikinci açık yaradır ve varlıkları sona erdirilmelidir.

Üslerin NATO saldırılarının sıçrama tahtasına dönüştürülmesi sürdürülemez. Emperyalistler bölgemizde ölüm saçan saldırılarını bu üslerden yaptıklarından, bunların varlıklarının ve kullanımlarının bölge halklarına karşı suç teşkil ettiği kanıtlanmıştır.

Gezegenimizde sözde güvenlik ve barışı sağlamak için ve sözde teröre karşı yapılan emperyalist savaşların esas nedeni bu sistemin kendi ekonomik krizine karşı koyma, sermayenin daha fazla kâr için doymak bilmeyen açlığı, yayılmacılık, toprak talebi, pazarların ve zengin kaynakların kontrolü ve saldırılarına karşı direnenleri yerle bir etme çabasıdır.

Bölgemizin örgütlü uluslararası barış hareketi üslerin Kıbrıs’tan gitmesi ve emperyalist NATO planlarında Kıbrıs’ın direkt ya da dolaylı bir biçimde yer almaması yönündeki Kıbrıs Barış Konseyi’nin talebini desteklemektedir.

ÖLÜM SAÇAN ÜSLER DIŞARI!

21 Eylül 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου