7/9/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Τ/Κ ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DAÜ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Τ/Κ ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DAÜ

6.9.2012

 
Το Κυπριακό παρόλο που είναι πρόβλημα το οποίο ταλανίζει όλους τους Κύπριους, είναι πραγματικότητα ότι οι Τουρκοκύπριοι υφίστανται περισσότερο τις συνέπειές του.
 
Η στρατιωτική τουρκική επέμβαση η οποία έγινε με αφορμή το στρατιωτικό πραξικόπημα που έκανε η Ελληνική φασιστική χούντα και για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και συνταγματικής τάξης στην Κυπριακή Δημοκρατία, επέφερε την διχοτόμηση του νησιού. Η διχοτόμηση όχι μόνο δεν ωφέλησε τους Κυπρίους αλλά επέφερε και την οριστική απομόνωση του ισότιμου εταίρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των τουρκοκυπρίων οι οποίοι είχαν ήδη αποχωρήσει το 1963. Οι Τουρκοκύπριοι καθώς αντιμάχονται στην καταπίεση του εγκάθετης διοίκησης που επέβαλε η Τουρκία στον Βορρά, αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από την αποκοπή τους από την Κυπριακή Δημοκρατία και της απομόνωσης τους από την διεθνή νομιμότητα. Αγωνιζόμαστε για την αποτροπή του αφανισμού μας ως κοινότητα συνεπεία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής καταπίεσης στο βόρειο κομμάτι του νησιού μας. Οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών μας οι οποίες ιδρύθηκαν το 1968 και είναι εγγεγραμμένες στην Κυπριακή Δημοκρατία αποτελούν ανεξάρτητες μαζικές οργανώσεις. Είμαστε άκρως αντίθετοι στις προσπάθειες ποδηγέτησης ή και παρεμπόδισης των δράσεών μας από το κράτος. Οι συντεχνίες των Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών πρωτοστατούν στον κοινωνικό αγώνα και διαδραματίζουν ενεργό ρόλο σε όλες τις κινητοποιήσεις για την επίτευξη ειρήνης και επανένωσης του νησιού μας μέσα στα πλαίσια μιας ομοσπονδιακής λύσης στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενώ συμβαίνουν αυτά, αντιμετωπίζουμε τα ρατσιστικά και σοβινιστικά συνθήματα και πράξεις μιας ομάδας της ελληνοκυπριακής ελίτ η οποία νέμεται από το 1964 την Κυπριακή Δημοκρατία ακολουθώντας την πολιτική της άρνησης.
 
Οι πολιτικοί αυτοί επιφέρουν την μεγαλύτερη ζημιά σε αυτούς που αγωνίζονται για την επανένωση του νησιού μας, κάνοντας πολιτική πάνω στα δάκρυα και το αίμα των Κυπρίων. Η Κύπρος έχει ενταχθεί εξ ολοκλήρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο να βρίσκεται σε αναστολή στο βόρειο μέρος του νησιού μέχρι τη λύση. Με βάση αυτή την πραγματικότητα, αντί να δοθεί στήριξη στις οργανώσεις που αγωνίζονται στο βόρειο τμήμα του νησιού για την επανένωση, βλέπουμε ότι μια ομάδα της ελληνοκυπριακής ελίτ σφετεριζόμενη τα αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας παρεμποδίζει όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις στο βόρειο μέρος του νησιού υπηρετώντας έτσι την διχοτόμηση και τον διαχωρισμό.  

Η πολιτική απόπειρα για να μην πραγματοποιηθεί στο βόρειο μέρος του νησιού το διεθνές συνέδριο της ETUCE στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου με θέμα «Βία στην Εκπαίδευση» είναι ακριβώς ένα δείγμα ρατσισμού. Πρέπει να γίνει γνωστό πως ενώ οι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν για το μέλλον, μια ομάδα της ελληνοκυπριακής ελίτ εχθρευόμενη τους τουρκοκυπρίους ζει στο παρελθόν καταφεύγοντας σε ψευδεπίγραφους εθνικισμούς. Ιδίως «το κυνήγι μαγισσών» το οποίο ξεκίνησε ο κ. Λιλλίκας με αφορμή την πρόσληψη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας ενός τουρκοκυπρίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρατσισμού. Όσοι κάνουν πολιτική χρησιμοποιώντας τον ρατσισμό και τον σωβινισμό είναι αυταπόδεικτα εχθροί της ανθρωπότητας. Υπηρετώντας το σκοπό της διχοτόμησης υπηρετούν αυτούς που επιδιώκουν την διχοτόμηση στο βόρειο μέρος του νησιού. 

Οι τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί και οι οργανώσεις αυτών είναι το καθαρό πρόσωπο της κοινωνίας. Ο ρατσισμός και ο σωβινισμός είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και όσοι κάνουν πολιτική με αυτά, εγκληματούν κατά της ανθρωπότητας. Η προσπάθεια του πολιτικού κατεστημένου στο βορρά να παρεμποδίσει κάθε πρωτοβουλία των οργανώσεων μας που πρωτοστατούν στον αγώνα για την επανένωση του νησιού και η παράλληλη προσπάθεια αυτών που κατέχουν από το 1964 τα αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου αποδεικνύει την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των κατεστημένων του διαχωρισμού των δυο πλευρών του νησιού μας.

Οι τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι πολιτικοί εταίροι της Κυπριακής Δημοκρατίας και ουδέποτε θα σταματήσουμε να ασκούμε το δικαίωμα μας αυτό σε όλα τα σημεία του νησιού. Τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε παντός είδους ρατσιστικές και σοβινιστικές επιθέσεις για την εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας η οποία θα διασφαλίζει την ακεραιότητα του νησιού μας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων του.

 

Με εκτίμηση,

  
Şener Elcil
Tahir Gökçebel
Ulaş Gökçe
Γενικός Γραμματέας
Πρόεδρος
Πρόεδρος
KTÖS
KTOEÖS
DAÜ-SEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου