25/1/13

Μηνύματα Αλληλεγγύης Τουρκοκυπριακών Συντεχνιών προς τους Οικοδόμους
Μήνυμα αλληλεγγύης  της DEV-IS προς την ΠΕΟ

Εκ μέρους της ΝΤΕΒΙΣ στέλλω συντροφικούς χαιρετισμούς στην απεργία σας  ενάντια στην απόρριψη από μέρους  των εργοδοτών των  συλλογικών  συμβάσεων και της προσπάθειας τους να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Ο αγώνας της ΠΕΟ που διαχρονικά  ηγείται της εργατικής τάξης της Κύπρου είναι και δικός μας αγώνας.

Μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργαζόμενους.

Μεχμέτ Σεγίζ
Πρόεδρος ΝΤΕΒΙΣ

25 Ιανουαρίου 2013
 
 
 
 
ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΟ
Αξιότιμοι σύντροφοι,
 
Συγκλόνισαν και την χώρα μας οι ανελέητες επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων τις οποίες άρχισαν οι πολυεθνικές εταιρίες με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση. Εναντιωνόμαστε έντονα σε αυτές τις επιθέσεις που έχουν στόχο τις αξίες τις οποίες προστατεύουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους επί αιώνες. Εναντιωνόμαστε έντονα σε αυτές τις επιθέσεις που έχουν στόχο την αποδυνάμωση του συνδικαλισμού, την κατάργηση δικαιωμάτων όπως των συλλογικών συμβάσεων, των κοινωνικών ασφαλίσεων, τη μείωση μισθών και μεροκάματων.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.
Με σεβασμό
Σιενέρ Ελτζίλ
ΚΤΟΣ
Γενικός Γραμματέας
25-1-2013
 
 
 
Μήνυμα αλληλεγγύης της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων  Εκπαιδευτικών ΚΤΟΕΟΣ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προς την ΠΕΟ
Εκ μέρους της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων  Εκπαιδευτικών ΚΤΟΕΟΣ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χαιρετίζουμε τον αγώνα σας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σήμερα, είναι  η μέρα για κοινούς αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξυπηρετούν το κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό για την καπιταλιστική κρίση, εμείς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή  για τα  δίκαια  των εργαζομένων. Για ακόμη μια φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη γενική απεργία.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου σας πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτό τον αγώνα.
Ο Πρόεδρος
Ταχίρ Γκιότσεμπελ
25 Ιανουαρίου 2013
 
 

Υποστήριξη στους εργαζόμενους ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΟ
Με την αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση άρχισαν οι σκληρές επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην χώρα μας. Αντιτιθέμαστε ρητά στις επιθέσεις αυτές που έχουν στόχο τις αξίες τις οποίες προστατεύουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους επί αιώνες. Αρνούμαστε ρητά τις επιθέσεις αυτές που έχουν στόχο  την ενίσχυση του αποσυνδικαλισμού και την απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης και την κατάργηση δικαιωμάτων.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε μαζί σας στο δίκαιο αγώνα σας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.    
Εκ μέρος του Δ.Σ. της Συντεχνίας των Εργαζομένων στους Δήμους (ΜΠΕΣ)
Σαβάς Μποζάτ
Πρόεδρος
25.1.2013

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου