15/1/13

Δημιουργία του Κινήματος Κοινοτικής Ύπαρξης

 

15.01.2013

Μετά από σχετική πρόσκληση της τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας, στις 15 Ιανουαρίου 2013 έχει επανασυσταθεί το Κίνημα Κοινοτικής Ύπαρξης με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων, συντεχνιών και πολιτικών κομμάτων.

Με ανακοίνωση που έγινε από τον Αχμέτ Καπτάν, πρόεδρο της ΚΤΑΜΣ, περιγράφονται οι αρχές και οι πρώτες κινητοποιήσεις του κινήματος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα, οι οργανώσεις που συνυπογράφουν δημιούργησαν το Κίνημα Κοινοτικής Ύπαρξης και καθόρισαν τις πιο κάτω αρχές. Το Κίνημα Κοινοτικής Ύπαρξης αποφασίζει να συνεχίσει τους αγώνες του μέχρι:

1-    Να λήξει η καταπίεση. Η καταπίεση από το υποταγμένο Κόμμα Εθνικής Ενότητας σέρνει την Τουρκοκυπριακή κοινότητα στον αφανισμό.

2-    Να παρεμποδιστούν οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, δημογραφικές και κάθε είδους επιβολές και ιδιωτικοποιήσεις των πακέτων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, τα οποία έχουν στόχο τον αφανισμό της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

3-    Να εγκαθιδρυθεί η βούληση αυτοδιοίκησης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

4-    Να επιλυθεί σύντομα το Κυπριακό πρόβλημα με ομοσπονδία στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και μέχρι που οι Τουρκοκύπριοι να πάρουν τη θέση του διεθνώς».

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε όπως γίνει ενημερωτική εκστρατεία στις 17 Ιανουαρίου 2013, ενώ στις 18 Ιανουαρίου, η ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών εναντίον της πολιτικής διαμοιρασμού υπηκοοτήτων και αλλαγής της δημογραφικής δομής.

Υπογράφουν:

CTP, TDP, YKP, BKP, KTMMOB, KTEZO, KTGB, Zeytin Üreticileri Birliği, Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği, Kıbrıs Türk Taksiciler Birliği, Güzelyurt Lefke Narenciye Üreticileri Birliği, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, BES, GÜÇ-SEN, TIP-İŞ, ÇAĞ-SEN, BASIN-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, KOOP-SEN, HAVA-SEN, EL-SEN, TEL-SEN, DEVRİMCİ-GENEL-İŞ, EMEK-İŞ, PETROL-İŞ, MAĞUSA TÜRK GENEL-İŞ, BANK-SEN, GIDA-SEN, SAĞLIK-SEN, HTKS

Πηγή:
http://www.gazeddakibris.com/2013/01/15/toplumsal-varolus-hareketi-ilkelerini-ve-ilk-eylemini-acikladi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου