7/1/13

ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΟΝ



 
4.1.2013

Σύντροφοι,

Εκ μέρους της οργάνωσης Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος χαιρετώ με επαναστατικά αισθήματα αλληλεγγύης το συνέδριό σας. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου σας θα προσφέρουν νέες προοπτικές για τους αγώνες μας στην Κύπρο και σε όλη την περιοχή μας.

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Η ΕΔΟΝ πραγματοποιεί το συνέδριό της σε μια περίοδο που στην περιοχή μας υπάρχει ξανά πόλεμος, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η οποία προκάλεσε και νέους αγώνες τόσο στα βόρεια, όσο και στα νότια της Κύπρου. Το συνέδριο γίνεται επίσης και σε μια περίοδο αδιεξόδου στο Κυπριακό πρόβλημα.

Οι Αριστεροί, προοδευτικοί και διανοούμενοι αγωνίζονται σε συνθήκες καπιταλιστικής επίθεσης στα βόρεια και στα νότια της Κύπρου. Και στις δύο πλευρές οι εργάτες, οι αγρότες, οι φοιτητές, οι υπάλληλοι, όλοι οι καταπιεσμένοι βρίσκονται στους δρόμους με υψωμένοι τη γροθιά του αγώνα.

Στην πατρίδα μας ο αγώνας για αξιοπρέπεια και για προστασία της ταυτότητάς μας είναι ο σημερινός αγώνας της Αριστεράς. Ο σημερινός αγώνας είναι αγώνας για τη βούλησή μας, για τη δουλειά και την ελευθερία μας.

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Οι μέρες που ζούμε μας δείχνουν ότι η λύση του Κυπριακού, είναι όσο ποτέ προηγουμένως αναγκαία και σε προτεραιότητα. Εκείνο που θα μας σώσει από την κυριαρχία του καπιταλισμού είναι η λύση στην Κύπρο και ο κοινός μας αγώνας. Αυτή την περίοδο η μεταξύ μας αλληλοκατανόηση και αλληλοβοήθεια πρέπει να καταστεί η πιο σημαντική μας αρχή. 

Σήμερα, η μη λύση του Κυπριακού ενθαρρύνει τις σοβινιστικές δυνάμεις και στις δύο κοινότητες, καλεί την Άγκυρα και την Τρόικα σε παραμονή στην πατρίδα μας, μονιμοποιεί τη διχοτόμηση και εμβαθύνει τα οικονομικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή επηρεάζει αρνητικά την περιοχή, αλλά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Ε.Ε. 

Η δέσμευση μας στις συμφωνίες της 23ης Μαΐου και 1ης Ιουλίου του 2008, ο αγώνας μας για μια αποστρατικοποιημένη Κύπρο και η οικοδόμησης της κοινής μας πατρίδας με τις κοινές μας αξίες, είναι παράγοντες που θα δημιουργήσουν τις πιο θετικές συνθήκες για να ζήσουν όλοι οι νέοι στην Κύπρο.

Αγαπητοί μου συναγωνιστές, η ΕΔΟΝ και η νεολαία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσμετρώντας τις διαφορές μας ως πλούτο και χωρίς να κάνουμε διακρίσεις στην κοινότητα και στην κουλτούρα, χωρίς να περιθωριοποιούμε με διακρίσεις, αγωνιστήκαμε από κοινού για ισότητα και ελευθερία. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Απέναντι στην παγκόσμια καταπίεση παγκοσμιοποιείται και η αντίσταση. Από όποια κέντρο και αν προέρχεται η καταπίεση εμείς θα αντισταθούμε, η μόνη μας λύση είναι η ειρήνη. Και η ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι ανάγκη τόσο σημαντική όσο το ψωμί και το νερό.

Έφτασε ο καιρός σύντροφοι μου,

Τώρα είναι ο καιρός να σταθούμε στα πόδια μας!

Για Αλλαγή, για ισότητα, για ελευθερία, για λύση, για το κοινό μας μέλλον, για μια κοινή πατρίδα, για μια ομοσπονδιακή Κύπρο, για τη βούληση και την αξιοπρέπεια μας…

Από μόνοι μας δε μπορούμε να σωθούμε, είτε μαζί, είτε κανένας!

Σας ευχαριστώ,

Η Ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί

Ενότητα, Αγώνας, Αλληλεγγύη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου