16/12/12

Ανακοίνωση του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος για ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ


15.12.2012
 

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος καταδικάζει την ενέργεια του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να καταθέσουν στη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόταση νόμου με την οποία να απαγορεύεται η παροχή υπηρεσιών υγείας σε Τουρκοκύπριους και ξένους από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος, Ιζζέτ Ιζτζιάν η πρόταση του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ προβλέπει ότι θα επωφελούνται δωρεάν υπηρεσιών υγείας όσοι συμβάλλουν στις κοινωνικές ασφαλίσεις για τρία χρόνια και έχουν φορολογική δήλωση. Στη συνέχεια των δηλώσεων του υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο εμποδίζει τους Τουρκοκύπριους και ξένους μετανάστες από την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και είναι προϊόν μιας ρατσιστικής αντίληψης.

Ο Ιζζέτ Ιζτζιάν σημείωσε ότι «Με αυτή την πρόταση νόμου των δύο κομμάτων ουσιαστικά στάλθηκε το μήνυμα στους περίπου 2000 καρκινοπαθείς Τουρκοκύπριους που παλεύουν με το θάνατο και κάνουν θεραπεία στις νότιες περιοχές, αλλά και σε τόσους άλλους Τουρκοκύπριους που δεν έχουν την ευκαιρία θεραπείας στις βόρειες περιοχές, ‘μην έρθετε, μείνετε να πεθάνετε’».

Οι Τουρκοκύπριοι είναι πολιτικά ισότιμοι εταίροι με τους Ελληνοκύπριους στην Κυπριακή Δημοκρατία και θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, ενώ σε περίπτωση που αυτό παραβιάζεται τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μεταφορά του θέματος στα διεθνή δικαστήρια. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν ούτε στην λύση ούτε και στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κοινοτήτων, συνεχίζει η δήλωση του Προέδρου του κόμματος. Αντίθετα σημειώνεται ότι υπηρετεί την μονιμοποίηση της διχοτόμησης και της μη λύσης.

Ο Ιζζέτ Ιζτζιάν υπογραμμίζει επίσης ότι εάν η Κύπρος έφτασε στο σημείο της διχοτόμησης τότε θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους φανατικές και εθνικιστικές οργανώσεις όπως το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ που προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίση και τόνισε πως τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη κοινού αγώνα των Τουρκοκυπριακών και Ελληνοκυπριακών προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει προσπάθεια οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε το ελληνοκυπριακό κεφάλαιο και ο τραπεζικός τομέας να πληρωθούν από τους Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους και ξένους εργαζόμενους.

Τέλος σημειώνεται ότι το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος θεωρεί ότι το βασικό είναι η σύντομη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ενδυναμωθεί ο κοινός αγώνας των Τουρκοκυπριακών και Ελληνοκυπριακών προοδευτικών δυνάμεων.
 
Γραφείο Τύπου
Κόμματος Ενωμένη Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου