10/12/12

DISK temsilcisi Kıvanç Eliaçık tarafından 26. PEO Kongresinde yapılan Konuşma, 6.12.2012



Sevgili Yoldaşlar,
PEO’nun ve DEV-İŞ’in değerli genel başkanları,Uluslararası Sendikal Hareket’in değerli temsilcileri, Derviş Ali ve Kostas’ın yoldaşları, Kıbrıslı işçiler, Hepinizi, DİSK adına içtenlikle selamlıyorum.

Bir yanda Avrupa Birliği’nin kemer sıkma politikaları ve Troyka’nın dayatmaları… Diğer yandan Güney Avrupa’da grev dalgası ve toplumsal hareketler…
Bir yanda Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da yıkılan rejimler ve yerlerine kurulan gerici düzenler… Diğer yanda demokrasi ve özgürlük isteyen Arap işçiler…

Emperyalizmin politikaları karşısında Filistin’de işgale direnen bir halk, Suriye’de devam eden kirli savaş… Türkiye’de demokrat olduğunu söyleyen baskıcı ve işçi düşmanı bir hükümet…
Bu tablonun tam ortasında Akdeniz’de güzel bir ada Kıbrıs… Yıllardır çözülemeyen kangrenleşen sorunlarla boğuşan bir ada…  Ambargolarla, askeri üslerle kuşatılmış emperyalizmin hedefinde duran bir ada…

26. PEO Kongresi’nin Kıbrıs Sorunu’nun çözümü için atılmış bir adım olmasını diliyoruz.
PEO Kongresi’nin Kıbrıslırum, Kıbrıslıtürk, Ermeni, Maronit, Latin veya göçmen tüm işçilerin barış, güven ve refah içinde bir arada yaşama arzusu için atılmış bir adım olmasını diliyoruz.

DİSK’in ve Türkiye’deki diğer emek ve demokrasi güçlerinin her zaman Kıbrıslı işçilerin yanında olduğunu ifade etmek istiyorum.
Kıbrıs Sorunu’nun Kıbrıslıların iradesi çerçevesinde bağımsızlık ve eşitlik temelinde çözülmesini savunuyoruz. Kıbrıs emekçilerinin dış baskılara boyun eğmeden onurla yaşamasını savunuyoruz.

Kuzey’de Türkiye’nin, Güney’de Avrupa Troykası’nın ekonomik paket dayatmalarına karşı Kıbrıslı işçilerin direnişini destekliyoruz.
Konfederasyonumuz dün olduğu gibi gelecekte de uluslararası düzeyde Kıbrıslı emekçilerin örgütleriyle işbirliğini sürdürecektir.

Akdeniz’in bir barış gölü olması için, emperyalizmin bölge politikalarına ve silahlanma yarışına karşı barışı ve kardeşliği savunmaya devam edeceğiz.
PEO’nun “iş ve sosyal adalet” talebiyle düzenlediği kongresine başarılar diliyoruz.

Ankara, Atina veya Lefkoşa’da… Kudüs, Şam veya Brüksel’de Yaşasın İşçilerin Birliği Yaşasın Hakların Kardeşliği

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου