10/8/12

Δημοσκόπηση Ένωσης Τ/κων Δημοσιογράφων

Η εφημερίδα ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ γράφει στις 10.8.2012 ότι σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Τ/κων Δημοσιογράφων, ανακοινωθήκαν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό της ένωσης, η εταιρεία Prologue Consulting. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της εταιρείας, Μινέ Γιουτζέλ, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με δείγμα 192 δημοσιογράφων. Οι ερωτηθέντες, ανάμεσα σε άλλα, απάντησαν και σε ερωτήσεις σχετικά με το Κυπριακό.

Στην ερώτηση «Πόσο αισιόδοξοι είστε σχετικά με τη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού;», ποσοστό 41.67% απάντησε «απαισιόδοξος», 28.12% απάντησε «πολύ απαισιόδοξος», 20.31% «ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος», ενώ ποσοστό 9.9% απάντησε «αισιόδοξος».

Στην ερώτηση «Ποια, κατά τη γνώμη, σας είναι η καλύτερη φόρμουλα λύσης για το Κυπριακό;», ποσοστό 70.74% απάντησε «Ομοσπονδία Ενωμένης Κύπρου» (η οποία θα είναι αποδεκτή από τα Η.Ε., θα βασίζεται στη διζωνικότητα, δικοινοτικότητα και πολιτική ισότητα και θα έχει μια διεθνή προσωπικότητα και κυριαρχία), ποσοστό 22.87% απάντησε «συνομοσπονδία δύο κρατών», ποσοστό 4,79% απάντησε «συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης» και ποσοστό 1,6% απάντησε «προσάρτηση στην Τουρκία».

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, μου διέφυγε το δημοσίευμα αυτό. Μήπως υπάρχουν πληροφορίες για το τί άλλο ερωτήθηκαν οι δημοσιογράφοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση σε ολοκληρωμένη έκδοση της εν λόγω έρευνας.

      Διαγραφή