24/8/12

BARIŞ VE YENİDEN BİRLEŞME BULUŞMASI


BARIŞ VE YENİDEN BİRLEŞME BULUŞMASI

1 EYLÜL 2012 CUMARTESİ

DAYANIŞMA EVİ (LEDRA PALAS KARŞISI)

SAAT 19.30


ΡRΟGRΑΜ

-          PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis’in konuşması

-          KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan’ın konuşması

-          Kıbrıslıtürk Müzik Grubu SOL ANAHTARI

-          Maria Hristu, Mihalis Karakatsanis ve Andros Karakatsanis’in müzik programı

Nazi Almanyası’nın 1939’da insanlığa karşı başlattığı saldırı ile nazizmin ve faşizmin katlettiği milyonlarca kurbanının anısına Dünya Sendikalar Federasyonu tarafından Sendikaların Dünya çapında Barış için Eylem Günü olarak ilan edilen 1 Eylül’de, bugün daha da yoğunlaşan savaş ve şiddet tehdidine karşı koymak için ortak eylemimize devam ediyoruz. İnsanlığın yaşadığı en yıkıcı savaşın sona ermesinden 66 yıl sonra, bugün savaşlar ve silahlı çatışmalar dünyanın dört bir yanında devam etmektedir ve insanlığın yeni bir dünya savaşının acısını yaşama tehlikesi büyümektedir. İşsizliğin artması, saygın bir yaşam arayışı ile insanların kitlesel bir biçimde göç etmesi, ırkçılığın yeniden yaygınlaşması, iklimsel değişiklikler ve çevrenin uğradığı büyük yıkım meseleleri dünyada dengeleri olumsuz yönde etkileyen ve barışı tehlikeye sokan sorunlardır.

Küresel krizin sonuçları çalışanları olumsuz yönde etkilerken ve ırkçılıkla neofaşizm yükseliş gösterirken, ülkemizde karşı karşıya olduğumuz en ciddi tehlike yurdumuzun defakto bölünmüşlüğünün devam etmekte olmasıdır. Barış ve ülkemizin yeniden birleşmesi için mücadele temel ve acil önceliğimizi teşkil etmektedir. Çözüm için üzerinde anlaşmaya varılmış olan ortak zemin mevcuttur ve iki toplum arasındaki üst düzey anlaşmalarında bunun üzerinde anlaşmaya varılmıştır ve bu, BM Güvenlik Konseyi kararları tarafından da benimsenmiştir.

Hedefimiz, 23 Mayıs ve 1 Temmuz anlaşmaları temelinde tek egemenlikli, tek vatandaşlıklı ve tek uluslararası kimlikli bir devleti öngörecek olan ve BM’nin ilgili kararlarında belirtildiği şekilde siyasi eşitliğin olacağı iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüdür. Hedefimize istikrarlı bir biçimde bağlı olmaya devam ediyoruz. Görüşmeler sürecini destekliyoruz ve sağlanan ilerlemenin korunmasını talep ediyoruz.

Son zamanlarda Doğu Akdeniz’de var olan gerilim bizi ortak eylemimizi yoğunlaştırmaya çağırmaktadır.

Barış ve yeniden birleşmenin sağlanması için yeni, kitlesel mücadelelere başlamak için tüm Kıbrıslıları 1 Eylül’de bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz.
 
PEO, DEV-İŞ, Bi-communal Initiative United Cyprus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου