22/8/12

Τουρκοκύπριοι ενάντια στις βάσεις του θανάτου!

Οι αγγλικές βάσεις είναι απειλή ενάντια στην Κύπρο! 





Ανακοίνωση του τουρκοκυπριακού Κόμματος Ενωμένη Κύπρος
22 Αυγούστου 2012

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος τονίζει ότι η οι στρατιωτικές βάσεις της Αγγλίας αποτελούν μια μεγάλη απειλή για την Κύπρο και θα πρέπει να καταργηθούν. Σε γραπτή δήλωση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Ιζζέτ Ιζτζιάν, σημειώνεται ότι οι αγγλικές βάσεις στην Κύπρο είναι εργαλείο συγκέντρωσης πληροφοριών για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην Συρία και οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται, μεταφέρονται διαμέσου του αμερικανικού ECHELON σε όλα τα νατοϊκά κράτη. Η Κύπρος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αποτελεί τώρα στόχο πιθανής στρατιωτικής επίθεσης, λόγω της χρησιμοποίησης των αγγλικών βάσεων από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εναντίον της Συρίας. Παράλληλα υπογραμμίζεται η αντίθεση του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος στη χρησιμοποίηση του νησιού ως στρατιωτικής βάσης, βάσης συλλογής πληροφοριών και κατασκοπείας, κάτι που υπηρετεί τον ιμπεριαλισμό.

Περαιτέρω υπογραμμίζεται ότι το κόμμα υποστηρίζει την άμεση απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, την κατάργηση των βάσεων και τον πλήρη αφοπλισμό της Κύπρου. Καλεί όλους τους προοδευτικούς Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση ενάντια στις πρωτοβουλίες εκμετάλλευσης της Κύπρου ως βάσης για εμπλοκή στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας.

Επίσης, το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος σημειώνει ότι στόχος του παραμένει η δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Κύπρου, ανεξάρτητης και αποστρατικοποιημένης, μιας πατρίδας που δεν θα αποτελεί βάση για ανάπτυξη επιθετικότητας ενάντια στους λαούς της περιοχής. Υπογραμμίζει ακόμα ότι ο ιμπεριαλισμός δεν ενδιαφέρεται για την κατοχύρωση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, αλλά για τη διχοτόμηση της χώρας και την δημιουργία ενός νέου Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου