11/8/13

Κύπρος Αντιστάσου!Κύπρος Αντιστάσου!

Κάτω από τον τίτλο «Κύπρος Αντιστάσου!», το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος, το Πολιτιστικό Κέντρο Baraka, το Πολιτιστικό Κέντρο Αλεβιτών Pir Sultan Abdal και η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση, διοργανώνουν αντικατοχική εκδήλωση στις 14 Αυγούστου 2013, στο Πάρκο Τασκινκιοϊ, η ώρα 20:00.

Στην εκδήλωση θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και θεατρικά.
 

14 Αυγούστου: Μέρα αντίστασης για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο

14 Αυγούστου 1974! Το κορυφαίο σημείο της διχοτόμησης του νησιού μας που διαρκεί μέχρι σήμερα!

Εμείς καταπιεζόμαστε εδώ και 39 χρόνια κάτω από το βάρος ενός καθεστώτος που ιδρύθηκε στη σκιά των στρατιωτικών επωμίδων, που σχηματοποιήθηκε στην άκρη της κάννης και που τώρα συνεχίζεται με την επιβλητικότητα των νεόκτιστων τζαμιών και μέσα στους τείχους των Θεολογικών Σχολών.

*
Είναι το 39ο έτος της εισβολής της Τουρκίας, η οποία επιφορτίστηκε την υπεράσπιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στα βόρεια της Κύπρου.

Ο απολογισμός των 39 χρόνων της εισβολής είναι για μας σήμερα σε τρομαχτικά επίπεδα. Εμείς που ζούμε στα βόρεια του νησιού, βιώνουμε τη διάβρωση της ταυτότητάς μας και είμαστε ενώπιον του κινδύνου να μην υπάρχουμε.

Με τις πολιτικές αφομοίωσης σφετερίζονται την πολιτιστική μας προσωπικότητα, με τα οικονομικά πακέτα της Άγκυρας προερχόμενα από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα σφετερίζονται την οικονομική μας δύναμη, με τον εθνικισμό και τον τουρκισμό πολεμούν την ιδεολογία μας, ενώ με την σουνιτική ισλαμική επιθετικότητα διαβρώνουν τις αξίες μας. Συνεχίζεται η παρέμβαση για τη μεταμόρφωση και τη μετάλλαξη.

Το σύνολο των επιπτώσεων από την κατοχή του νησιού οδήγησε στη δημιουργία μιας δομής που ενσωματώνει τις αντιδράσεις από τα αδιέξοδα. Οδήγησε σε μια δομή που δημιουργεί εκπροσώπους ενός καθεστώτος χωρίς δική τους πολιτική βούληση, χωρίς δικαίωμα να καθορίζουν το μέλλον τους, χωρίς να είναι τα υποκείμενα, αλλά τα αντικείμενα μιας κατάστασης πραγμάτων.

Η ιστορική διαδικασία μέχρι και σήμερα θέτει ενώπιον μας δύο στοιχεία τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Είτε θα υποκλιθούμε μπροστά στη μοίρα την οποία μας επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές και οι εισβολείς…

Είτε θα επιμένουμε στο δικαίωμα μας να καθορίζουμε το μέλλον μας και να ζούμε ελεύθεροι, υψώνοντας τη σημαία της αντίστασης και της εξέγερσης ενάντια στους εισβολείς, ενάντια στις ιστορικές γραμμές που δημιούργησαν οι κυρίαρχοι κύκλοι, για τη δημιουργία μιας νέας πατρίδας. 

Εμείς επιμένουμε να ζητούμε το λογαριασμό από τους εισβολείς, να στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στον ιμπεριαλισμό και να μην παραδινόμαστε. Εμείς επιμένουμε στην ανεξαρτησία και στην ελευθερία απέναντι από την κατοχή. Εμείς επιμένουμε στην εξέγερση απέναντι από το καθεστώς εκμετάλλευσης. 

*
Η 14η Αυγούστου είναι η ημερομηνία που η Τουρκία πραγματοποίησε τη δεύτερη στρατιωτική επέμβαση. Για εμάς όμως αυτή η μέρα είναι μια μέρα αντίστασης στην κατοχή και στον ιμπεριαλισμό, μια μέρα επιθυμίας για την ώρα που η σημαία της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της ειρήνης θα κυματίζει στο νησί μας. 

Εμείς ως οργανώσεις που υποστηρίζουμε την ειρήνη, την ελευθερία, που αγωνιζόμαστε για μια επανενωμένη, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Κύπρο, στις 14 Αυγούστου οργανωνόμαστε και φωνάζουμε ενάντια στην κατοχή.

Ενάντια στις πολιτικές αφομοίωσης…

Ενάντια στις οικονομικές πολιτικές με την πατέντα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας…

Ενάντια στις επιβολές του σουνιτικού Ισλάμ και ενάντια στο σφετερισμό των πνευματικών μας αξιών… 

Ενάντια στην κατάργηση της πολιτικής μας βούλησης και ενάντια στη «δημοκρατία κουκλοθέατρου»…

Ενάντια στους φρουρούς της κατοχής, ενάντια στους συνεργάτες τους…

Ενάντια στους ιμπεριαλιστές εισβολείς και τις καπιταλιστικές επιβολές …

Ενάντια στις βάσεις όλων των ξένων στρατευμάτων, ενάντια στα Νατοϊκά στρατεύματα…

Ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή της πατρίδας μας…

Ενάντια στο διαχωρισμό, στην εκμετάλλευση και στο κεφάλαιο…

*
Για την αδελφοσύνη των λαών…

Για μια ανεξάρτητη, ενωμένη, σοσιαλιστική Κύπρο…

Για την Ειρήνη…

Για το δικαίωμα να καθορίζουμε τη μοίρα μας…

Για μια ζωή που οι νίκες και οι ήττες θα ανήκουν μόνο σε εμάς…

ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Διοργανωτές:

Κόμμα Ενωμένη Κύπρος, Πολιτιστικό Κέντρο Baraka, Πολιτιστικό Κέντρο Αλεβιτών Pir Sultan Abdal, Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου