10/3/13

“NATO’ya karşı İleri – Yeniden Birleşme için İleri” sloganıyla Troodos’ta gerçekleştirilen etkinlikteEDON Merkez Konseyi Genel Sekreteri Haris Karamanos tarafından yapılan konuşma




“NATO’ya karşı İleri – Yeniden Birleşme için İleri” sloganıyla
Troodos’ta gerçekleştirilen etkinlikte
EDON Merkez Konseyi Genel Sekreteri Haris Karamanos
tarafından yapılan konuşma

10 Μart 2013


AKEL Polit Büro üyesi yoldaş Stefanos Stefanu,
Yurttaşlar,
Dostlar,
EDON’cu gençler,
Kıbrıslıtürk kardeşler,

EDON Merkez Konseyi adına hepinize Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk gençlerin bu kitlesel ve güzel barış buluşmasına, yeniden birleşme buluşmasına hoş geldiniz diyorum. Bu yıl da bizimle birlikte olan Kıbrıslıtürk yurttaşlarımıza ortak mücadele selamlarımızı iletiyorum.

Tefkros Anthias’ın yazdığı AON-EDON marşında da ifade edildiği gibi, “Kıbrıs’ın Olimpos dağından EDON’un güçlü sesi ÖZGÜRLÜK için mücadeleye çağırıyor”.

Randevumuza sadık olarak, bu yıl da buradayız. Derin kökleri olan bu etkinlik EDON’un zor koşullara dayandığının ve bu zor koşullardan daha da güçlenerek çıkma yeteneğine sahip olduğunun bir kanıtıdır. EDON önerileriyle, talepleriyle ve mücadeleleriyle gençlere seslenme, onlardan yanıt alma, onları heyecanlandırma ve onlarla birlikte ilerleme yeteneğine sahiptir.

“NATO’ya karşı İleri! Yeniden Birleşme için İleri”. EDON bu yılki etkinliğini bu sloganla gerçekleştiriyor. Bu slogan bugün her zaman olduğundan çok daha fazla gündemdedir. Vatanımızın en yüksek doruğundan, Kıbrıs halkının halkları katledenleri affetmeyi reddettiği mesajını veriyoruz. ABD ve İngiltere’nin çıkarları için savaşmayı reddettiği mesajını veriyoruz. İstila ve işgali planlayanların ve yaşama geçirenlerin boyunduruğu altına girmeyi kabul etmeyeceği mesajını veriyoruz. Kıbrıs’ın aleyhine işlenen cinayetin sonucunu Beşparmak Dağları’nda her gün görüyoruz. Kıbrıs halkı, NATO planlarının bedelini ödedi ve ödemeye devam ediyor. Ne yazık ki yeni Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiyadis bizi bu planlara ve yapılara dâhil etmeyi istemektedir. İlkin NATO’cu “Barış İçin Ortaklık” konseptine ve ardından da NATO’ya dâhil etmeyi istemektedir.

Halkımızın adil ve yaşayabilir bir çözüm için mücadelesini geri götürecek böylesi saldırgan bir örgüte küçük vatanımızın katılmasını kabul etmemizin söz konusu olmayacağı mesajını yeni hükümete bugün burada yığınsal ve güçlü bir biçimde veriyoruz. Kıbrıs’ın askersizleştirilmesini talep ettiğimiz bir anda; bağımsız, federal, yeniden birleşmiş, işgal ordularının olmayacağı, tüm Kıbrıslıların vatanı olacak bir Kıbrıs için mücadele ettiğimiz bir anda, bunu kabul etmeyeceğimizin mesajını veriyoruz. Bir kez daha tekrarlıyoruz ki, eğer yeni hükümet bu tek boyutlu dış politikaya devam ederse bizi karşısında bulacaktır. Buna karşı direneceğiz. Ve sadece Sol olarak değil, her demokrat Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk olarak direneceğiz.

Biz genç nesiller olarak, işgal ve taksimle asla uzlaşmayacağız. Emperyalizmin ve onun planlarının en iyi müttefiki olan milliyetçilik ve şovenizme karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Kavazoğlu, Mişaulis ve daha nice işçi lideri, aydın ve ilerici insanın yaşamlarını dahi feda ederek verdikleri mücadeleyi barışla onurlandırmak hepimizin borcudur. Barışı yıkılmayacak bir yapı olarak inşa etmeliyiz. İnşaat işçilerinin harcı terleriyle yoğurdukları gibi, biz de mücadeleyi yoğuruyoruz.

Barış ve yeniden birleşme yolunu hem o yoldaşlarımız, hem kendimiz, hem de gelecek nesiller için kırmızı karanfillerle donatma hedefiyle ileri! Sevginin ve rüyanın Kıbrıs’ı için; güler yüzlü gençlerin, tüm Kıbrıslıların ortak vatanı özgür ve barış içinde bir Kıbrıs için ileri! İşte böyle bir Kıbrıs için mücadele edeceğiz!

Yaşasın halkımız!
Yaşasın ortak vatanımız!
Yaşasın Kıbrıs!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου