10/3/13

Ομιλία του Κεμάλ Γκιουλερτζιάν, Προέδρου της Νεολαίας του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, στην εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος





Ομιλία του Κεμάλ Γκιουλερτζιάν, Προέδρου της Νεολαίας του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, στην εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος

10.03.2013

Αγαπητοί Συναγωνιστές,

Αγαπητοί Σύντροφοι,


Καταρχήν θα ήθελα εκ μέρους της Οργάνωσης Νεολαίας του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος να σας μεταφέρω αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Σήμερα εδώ στις παρυφές των βουνών του Τροόδους με αυτή την ωραία εκδήλωση αυξάνεται η πίστη και η αισιοδοξία μας για την επανένωση της πατρίδας μας, ενισχύεται ο κοινός μας αγώνας.

Η μη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος είναι η βασική πηγή όλων μας των προβλημάτων. Ο ιμπεριαλισμός ο οποίος ήθελε να ελέγξει το νησί μας λόγω της εγγύτητας του σε πετρελαϊκές πηγές, χρησιμοποίησε την Τουρκία και την Ελλάδα, υποδαύλισε τον εθνικισμό και των σωβινισμό και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα από το οποίο βασανίζονται από όλοι οι Κύπριοι.

Το Κυπριακό πρόβλημα, δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε ένα δικοινοτικό πρόβλημα όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Το Κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα μεταξύ του Κυπριακού λαού και του ιμπεριαλισμού. Την καλύτερη και πιο βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα την βρουν οι Κύπριοι – οι Ελληνοκύπριοι, οι Τουρκοκύπριοι, οι Αρμένιοι, οι Μαρωνίτες και οι Λατίνοι – με τους κοινούς τους αγώνες.

Όπως και πριν να τοποθετηθούν τα συρματοπλέγματα, σήμερα αλλά και στο μέλλον τα όνειρα, τα ιδεώδη και η μάχη για τη ζωή των Κυπρίων, είναι κοινά. Συνεπώς θα πρέπει όλοι σαν ένα σώμα να αγωνιστούμε για την δημιουργία μιας δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή εκπροσώπηση, βασισμένη στην πολιτική ισότητα, έτσι όπως καθορίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η δημιουργία του δρόμου που πάει προς την ειρήνη δε θα πρέπει να αφεθεί στις ξένες δυνάμεις, αλλά στους Κύπριους.

Ως προοδευτική νεολαία που είμαστε θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με πείσμα και παρά τις δυσκολίες. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα μας μέχρι και την οριστική απομάκρυνση του ιμπεριαλισμού, ο οποίος έχει εγκαταστάσεις παρακολούθησης στα βουνά του Τροόδους και σε άλλες όμορφες περιοχές του νησιού μας και επιδιώκει να εμβαθύνει τη διχοτόμηση. Δεν έχουμε την ανάγκη εγγυήσεων από άλλες χώρες και μέχρι να φτάσουμε στην ενωμένη Κύπρο που είναι ο καλύτερος εγγυητής όλων των Κυπρίων, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί.

Θα ήθελα επίσης από αυτό το σημείο να απευθυνθώ και σε όσους ποθούν να καταστήσουν την Κύπρο μέλος του ΝΑΤΟ. Σας γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Σας θυμόμαστε από την οργάνωση του πραξικοπήματος της φασιστικής ελληνικής χούντας στις 15 Ιουλίου 1974. Ξέρουμε πολύ καλά πως προετοιμάσατε τις συνθήκες για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στις 20 Ιουλίου 1974, με την οποία η χώρα μας μοιράστηκε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είσαστε συνεργάτες του ιμπεριαλισμού.  Όμως και εσείς θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η προοδευτική νεολαία της Κύπρου δε θα επιτρέψει να μετατρέψετε την πατρίδα μας σε μέλος του ΝΑΤΟ, αυτού του πολεμικού εργαλείου.



Ζήτω ο κοινός αγώνας δημιουργίας των Τουρκοκύπριων και των Ελληνοκύπριων!

Ζήτω η ανεξάρτητη, αποστρατικοποιημένη, Ενωμένη Κύπρος και ο Σοσιαλισμός!



Κάτω ο Ιμπεριαλισμός και το ΝΑΤΟ!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου