27/4/13

PEO ve DEV-İŞ 1 MAYIS 2013 ORTAK AÇIKLAMASI




PEO ile DEV-İŞ olarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle tüm Kıbrıslı çalışanlara mücadeleci selamlarımızı gönderiyoruz. Aynı zamanda insan hakları ve çalışanların hakları için, emekçilerin yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesi için, eşitsizliklerin ve sömürünün olmayacağı daha iyi bir dünyanın inşası için mücadele eden tüm halklarla dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Pek çok halkta acılar yaratan ve savaşlara yol açmaya devam eden emperyalist “Yeni Dünya Düzeni”ne karşı uluslararası hukukun ilkelerine saygıya dayalı dünya barışı için dünyanın dört bir yanında mücadele eden barıştan yana ilerici güçlerle sesimizi birleştiriyoruz.

İki örgüt olarak, bütün dünyada çalışanların derin ve süre giden bir küresel ekonomik krizin sonuçlarıyla karşı karşıya oldukları tespitini paylaşmaktayız. Sermaye ve temsilcileri çalışanların uzun yıllar süren çetin mücadeleler sonucu elde ettikleri haklara ve kazanımlara karşı saldırmak için krizi bahane olarak kullanmaktadırlar.

Kıbrıslırum-Kıbrıslıtürk, Kıbrıslı çalışanlar işçi düşmanı politikalara ve çalışma ilişkilerinin düzensizleştirilmesine karşı Avrupa Birliği’nde ve tüm dünyada direnen çalışanlarla aynı yolda birlikte yürümektedirler. Emekçiler için bugünkü zor koşullarda eylemlerinin koordinasyonu sağlamaları ve dayanışmalarını ortaya koymaları işçi sınıfının gücüne güç katmaktadır.

Kıbrıslırum-Kıbrıslıtürk çalışanlar olarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bu yıl da bölünmüş vatanımızda kutluyoruz. Kıbrıs sorununun çözümünün ve ülkemizin yeniden birleşmesinin temel ve öncelikli hedefimiz olmaya devam ettiğini bir kez daha özellikle vurguluyoruz.

PEO ile DEV-İŞ tek egemenlikli, tek vatandaşlıklı ve tek uluslararası kimlikli bir devlet çerçevesinde ve ilgili BM kararlarında belirtildiği şekilde iki toplumun siyasi eşitliğinin olacağı iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüne ulaşma çabasına istikrarlı bir biçimde bağlı olmaya devam etmektedirler.

Çözüm Birleşmiş Milletler kararlarına uygun, iki toplum arasındaki Yüksek Düzey Anlaşmaları çerçevesinde olmalı, Avrupa ilke ve değerlerini dayanak almalıdır.

İki örgüt liderler arasındaki görüşmeler sürecini desteklediklerini belirtmekte ve hem Kıbrıslırumlar hem de Kıbrıslıtürkler tarafından karşılıklı olarak kabul edilecek adil bir çözüme ulaşmaları için liderleri bugüne kadar üzerinde anlaşmaya varılanları ve görüş birliklerini değerlendirerek, çalışmaya devam etmeye çağırmaktadırlar. İki örgüt bu sürecin en kısa zamanda tamamlanmasını ve Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek, özgür, bağımsız ve tüm Kıbrıslıların ortak vatanı kılacak olan üzerinde anlaşmaya varılan çözüme götürmesini dilemektedirler..

İki örgüt Kıbrıs sorununun çözümüyle tüm Kıbrıs’ın askersizleştirilmesi önerilerini tekrarlamaktadırlar.

Verdikleri mücadelelerle çalışanların bugün sahip oldukları haklara zemin hazırlayan Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk, Kıbrıs işçi sınıfının öncülerini iki örgüt 1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha saygıyla anmaktadırlar.

Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin eylem birliği, işçi sınıfının birlik ve dayanışma değerleri temelinde verilen büyük mücadeleler içerisinde çelikleşmiştir.

1 Mayıs’ı ona layık olan parlaklıkla kutluyoruz, bu özel güne gereken büyük onur ve önemi vererek Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk çalışanları PEO, DEV-İŞ ve diğer Kıbrıslıtürk sendikal örgütler tarafından gerçekleştirilen 1 Mayıs ortak etkinliklerine kitlesel olarak katılmaya çağırıyoruz.

Etkinliklerin programı şunları içermektedir:
·        27 Nisan 2012 Cuma akşamı saat 19.30’da DEV-İŞ binasındaki Ahmet Sadi Salonu’nda tüm veteran mücadelecilerin onuruna gerçekleştirilecek ortak etkinlik.
·        1 Mayıs 2012 Salı sabahı saat 10.00’da PEO binasında toplantı ve aynı günün akşamı saat 18.30’da DEV-İŞ’in diğer Kıbrıslıtürk sendikal örgütlerle gerçekleştireceği etkinlik.

Ülkemizin çalışanlarının ortak tarihine ve mücadelelerine bağlı olan PEO ve DEV-İŞ Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk çalışanlara çözüm ve yeniden birleşme çabasına devam edeceklerinin güvencesini vermektedirler.

Vizyonumuz, yeniden birleşmiş bir Kıbrıs çerçevesinde tüm çalışanlar açısından daha iyi bir topluma ulaşmak için ortak hedeflerimizi öne çıkarmaktır.

Çalışanların mücadelesinin ve dayanışmasının doruğu olan 1 Mayıs, ortak bir vatan ve ortak mücadeleler için bize yol göstermektedir.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου