5/6/13

AKEL Kıbrıs Barış Konseyi’nin Türkiye halkıyla dayanışma etkinliğini destekliyor






AKEL Kıbrıs Barış Konseyi’nin Türkiye halkıyla dayanışma etkinliğini destekliyor
------------------------------------

Türkiye hükümeti demokrasi talep eden göstericilere karşı baskısını sürdürüyor. Bugün üçüncü gösterici de öldürüldü.
Uluslararası örgütleri Türkiye’deki devlet şiddetine daha fazla tolerans göstermemeye çağırıyoruz. Türkiye hükümeti gözaltına alınan göstericileri derhal serbest bırakmalı ve onların aleyhine tüm suçlamaları geri çekmelidir. Özgürlüklere ve haklara ilişkin sınırlamaların tümü kaldırılmalıdır. İşlenen cinayetlerin suçluları cezalandırılmalıdır.
Türkiye’deki başkaldırının temelinin gerek Türk gerekse yabancı medya tarafından sunulandan çok daha geniş olduğu açıktır. Bu durum, çalışma yaşamındaki baskıyla ve aynı zamanda Türkiye’de ve Türkiye’nin dahil olduğu bölgedeki uluslararası önemde ciddi siyasi olaylarla da ilişkilidir.
Bu çerçevede, AKEL, Kıbrıs Barış Konseyi tarafından organize edilen ve 7 Haziran 2013 Cuma günü saat:17.00’de Ledra Caddesi sonunda gerçekleştirilecek olan uluslararası dayanışma etkinliğini desteklemekte ve tüm Kıbrıs halkını bu etkinliğe kitlesel olarak katılmaya çağırmaktadır.
Bu iki toplumlu etkinlik Türkiye hükümetinin baskıcı politikalarına karşı protestoyu ve Türk halkının geniş bir kesiminin başkaldırısıyla dayanışmayı teşkil etmektedir.

5.6.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου