9/11/12

Όταν οι Τουρκοκύπριοι Δάσκαλοι μιλούν κάποιοι άλλοι "περιττεύουν"!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (KTÖS) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Προς κύριο Jose Manuel Barroso
Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Παρόλο που η Κύπρος ως σύνολο είναι μέλος της Ε.Ε από το 2004 και παρόλο που οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της Ε.Ε, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από το 1974 όταν ο έλεγχος των βόρειων εδαφών του νησιού πέρασε στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο των ευθυνών της ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία προέβηκε σε στρατιωτική επέμβαση το 1974 για να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη και για να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Δεν υπήρχαν μεταξύ των ευθυνών της ζητήματα όπως το να δημιουργήσει ένα υποτελές καθεστώς στα βόρεια του νησιού, ούτε και η εφαρμογή αποικιοκρατικής πολιτική. Επιπρόσθετα με την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο της αποικιοκρατικής διαδικασίας που εφαρμόζεται, η κοινοτική ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων βρίσκεται σε κίνδυνο. Το βόρειο μέρος του νησιού έχει μετατραπεί σε κέντρο καζίνο, πορνείας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ τώρα λόγω των γεγονότων με το Δημαρχείο Λευκωσίας, βρισκόμαστε και ενώπιον του κινδύνου μεταδοτικών ασθενειών. Επιπλέον οι Τουρκοκύπριοι δεν επωφελούνται από την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη και θεωρούμε αναγκαίο να σας υπενθυμίσουμε ότι οι μεταδοτικές ασθένειες δεν γνωρίζουν σύνορα. Δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η συνεχιζόμενη στάση της Ε.Ε να παραμένει απαθής ενώπιον της απειλής της ζωής ανθρώπων σε μια χώρα μέλος της. Εάν δεν μας βλέπετε ως πολίτες της Ε.Ε, εάν θέλετε να παραμείνετε απαθείς στην απειλή εξαφάνισης των Τουρκοκυπρίων και στην αποικιοκρατική πολιτική που εφαρμόζεται στα βόρεια εδάφη, να το εκφράσετε ξεκάθαρα. Ένα έχετε δεχθεί την Κύπρο ως σύνολο στην Ε.Ε, τότε να υπενθυμίσετε στην Τουρκία, η οποία είναι υπεύθυνη για όλες τις δομές στα βόρεια εδάφη, τις διεθνείς της ευθύνες καθώς και ότι πρέπει να σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες. Η απάθεια της Ε.Ε απέναντι στην απειλή κατά της ζωής πολιτών της από μεταδοτικές ασθένειες σε μια περίοδο που προεδρεύουσα της Ένωσης είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, σημαίνει ότι τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε τίθενται πάνω από την ανθρώπινη ζωή.  Θέτουμε επί τάπητος ξανά ότι είναι δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων που είναι Ευρωπαίοι πολίτες, να ζουν ανθρώπινα. Αναμένουμε τα βήματά σας στο θέμα αυτό.


Με σεβασμό,
Σιενέρ Ελτζίλ
Γενικός Γραμματέας KTÖS

9 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου