4/9/13

HER HALK KENDİ ÜLKESİNDE EGEMEN!


 
HER HALK KENDİ ÜLKESİNDE EGEMEN!

YABANCI ÇIKARLAR UĞRUNA KAN DÖKÜLMESİNE HAYIR!

 
Barış için mücadele eden dostlar,

Kıbrıs Barış Konseyi her ilerici Kıbrıslıyı, her barışseveri 9 Eylül 2013 Pazartesi akşamı saat 18.30’da Lefkoşa’da gerçekleştirilecek savaş karşıtı etkinliğe çağırmaktadır. “Bölgemizde bir emperyalist savaşa daha hayır!” diye haykıracağımız etkinlik Solomu Meydanı’nda yapılacak mitingle başlayacak ve ardından Amerika Büyükelçiliği’ne yürüyüş yapılacaktır.
Bu savaş karşıtı etkinlik emperyalistlerin Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’ya yönelik cani planlarına karşı yapılmaktadır. Dün Irak ve Libya halkları hedef aldılar, bugün Suriye halkını hedef alıyorlar. Yarın İran halkını hedef alacaklar. Ardından acaba kimi hedef alacaklar?

Jeostratejik önemdeki enerji kaynaklarına sahip olan bölgemizin tümünü Demokrasi, insan hakları ve küresel sözde güvenlik bahaneleriyle kamufle ettikleri haksız savaşlarla ABD ve müttefiklerinin tamamen nüfuzu altına sokmayı hedefliyorlar.
Aynı esnada kapitalizmin küresel kriziyle emperyalist antagonizma keskinleşmekte, binlerce insan katledilmekte, halklar, çevre ve kültür hedef alınmaktadır.

Suriye halkına karşı cani planlara NATO yanlısı hükümetimizin de dâhil olmasına karşı çıkıyoruz ve bunu kınıyoruz. Halkımızın barış yanlısı duygularını hiçe sayarak, ülkemizin barışını ve güvenliğini sabote ederek, Suriye’ye saldıranlara kolaylıklar sunulması işlenen suça Kıbrıs’ı da ortak edecektir.
Kıbrıs Barış Konseyi bütün ilerici örgütleri bu savaş karşıtı etkinliği desteklemeye ve etkinliğe katılmaya çağırmaktadır. Barış ve adaletin hâkim olacağı daha iyi bir dünyayı arzulayan herkesi bu etkinlikte bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz.

Lefkoşa, 3 Eylül 2013

Kıbrıs Barış Konseyi Merkez Sekreteryası

POB 21827, CY – 1513, Tel. +35722755678, +35722460224, Fax. +35722768176

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου