4/10/12

Barikatların kapatılması hakkında Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu’nun açıklaması


2 Ekim 2012

Barikatların kapatılması, bizi hem Avrupa Birliği ile hem de 2004 yılında, yani Yorgos Lillikas’ın Bakan olduğu Tasos Papadopulos hükümeti döneminde Birlik ile anlaştığımız Yeşil Hat Tüzüğü’nün uygulanmasından kaynaklanan sorumluluklarımızla karşı karşıya getirecektir. Yeşil hattın katı bir sınıra dönüşmesi olasılığından kaçınmak ve işgal nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sonuç alıcı kontrolünün olmadığı işgal altındaki bölgede Avrupa müktesebatının uygulanmasının geçici olarak ertelenmesiyle tüm Kıbrıs topraklarının AB’ye girdiği yönündeki AB’nin tezlerinin siyasi öneminin vurgulanması için bu Tüzük üzerinde anlaştık.

Barikatların kapatılması Kıbrıslıtürklere ve özellikle de Kıbrıs’ta var olan bölünmüşlük ve Türk işgali nedeniyle baskı görmeleri nedeniyle Türkiye’yi suçlayan Kıbrıslıtürklere de yanlış mesajlar gönderecektir. İşgale ve defacto bölünmeye karşı Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin ortak mücadelesine izin verecek koşulları inşa etme ve yaratma uğraşısına devam etmeyi arzulamamız gerekirken, onlara Kıbrısrum tarafının, Kıbrıslırumların kendileriyle yakınlaşma, temas ve işbirliği istemedikleri mesajını gönderecektir.

Barikatların kapatılması politikası sonuçta Kıbrıs’ın taksimini isteyen, arzulayan ve bunun için çalışan Türkiye’nin ve Kıbrıstürk liderliğinin taksimci politikasının değirmenine su taşır.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου