25/1/13

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΡΟΣ ΈΡΝΤΟΓΑΝ

 

Προς Κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν
Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας,

Οι Τουρκοκύπριοι αγωνίστηκαν για πάνω από ένα αιώνα και συνεχίζουν να αγωνίζονται ούτως ώστε να μην λυγίσουν μπροστά στον σοβινισμό, για να ζήσουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.

Οι τραγικές εξελίξεις στο νησί μας στα τέλη του 20ου αιώνα, έφεραν την στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκικής Δημοκρατίας στα πλαίσια των διεθνών συμφωνιών που της έδιδαν την ευθύνη προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας και του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το 1974 το νησί μας είναι διχοτομημένο στα δυο. Είμαστε ενάντια στη μονιμοποίηση του παρόντος στάτους-κβο το οποίο είναι αντίθετο προς τις διεθνείς συμφωνίες. Εμείς οι Τουρκοκύπριοι που συγκεντρωθήκαμε στα βόρεια του νησιού μας, είμαστε αποφασισμένοι, στα πλαίσια της αυτοδιοίκησής μας, για λύση στην οποία να μοιραστούμε την πολιτική βούληση με ισότιμο καθεστώς με τους Ελληνοκύπριους σε μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο.   

Το πολιτικό καθεστώς που δημιουργήθηκε στα βόρεια του νησιού μας, αυτή τη στιγμή είναι πολύ μακριά από την ανεξαρτησία που διεκδικούν οι Τουρκοκύπριοι και προβλέπει την αυξανόμενη πολιτική και οικονομική μας εξάρτηση από την Τουρκία. Ο βασικός λόγος αυτής της εξάρτησης είναι τα πολιτικά και οικονομικά ανοίγματα που έθεσαν επί τάπητος σχετικά με τους Τουρκοκύπριους, όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις από το 1974 και μετά. Η μεταφορά πληθυσμού στα βόρεια του νησιού μας, η δημιουργία απάνθρωπων όρων εργασίας και διαβίωσης με την εκμετάλλευση φτηνής εργατικής δύναμης, καθώς και οι υπηκοότητες που διαμοιράζονται, ακύρωσαν την πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων και συνέβαλαν στη μη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Αυτές οι επιβολές απέκοψαν τους Τουρκοκύπριους από την παραγωγή, δημιούργησαν μια καταρρέουσα οικονομία, διεύρυναν δραστηριότητες όπως η διακίνηση μαύρου χρήματος και χαρτοπαιγνίου, οι οποίες δεν αρμόζουν στην αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων, ενώ το καθεστώς διασφάλισε και την εργασία γυναικών σε νυχτερινά κέντρα με όρους δουλείας. Από το 1974 και μετά τα πακέτα που ετοιμάστηκαν από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας χωρίς την άποψη των Τουρκοκυπρίων και με την πρόβλεψη για μια «βιώσιμη οικονομική δομή», δεν έφεραν τίποτε άλλο παρά την καταστροφή.

Θέτουμε επί τάπητος την βούληση μας και απορρίπτουμε τα οικονομικά πακέτα που σέρνουν την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία αγωνίστηκε αιώνες για να υπάρχει, στην εξαφάνιση. Υπογραμμίζουμε με σαφήνεια ότι απορρίπτουμε το τελευταίο οικονομικό πρωτόκολλο το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την βούληση των Τουρκοκυπρίων, το οποίο επιβάλλει την ανεργία και την μετανάστευση και το οποίο με τις ιδιωτικοποιήσεις παίρνει από τα χέρια μας τον κοινωνικό μας πλούτο.


Με σεβασμό,

Το Κίνημα Κοινοτικής Ύπαρξης

25 Ιανουαρίου 2013
 

(ΠΗΓΗ: “KIBRIS'TAN SES VAR”, YENİ DÜZEN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου